Tерапевтични процедури

Терапевтични процедури, които се извършват много успешно в студио Алтернатива.

Ирисова диагностика плюс рефлексология

Ирисологията е практична методика, насочена към подобряване качеството на живот. Можем да „надникнем“ в човешкото око и да „видим“ скрит предвестник на потенциален здравословен проблем и веднага да предотвратим бъдещото му развитие, като за целта се използва уред наречен иридоскоп, с който се постига голямо увеличениена ириса на окото. Процедурата се състои от десетминутен преглед на ирисите на очите, за да се открият точките, които след това ще се масажират по стъпалата на краката или ще се проведе така наречената плантарна рефлексология, която е много разпространена в западните страни и в Италия. Точковият масаж на стъпалата е известен още от дълбока древност. С него се постига пълно възстановяване на нарушения баланс на жизнената енергия във всеки един орган и система в човешкото тяло. Засилва имунната система и въздейства релаксиращо, отпускащо мускулите и успокояващо нервната система. Процедурата се извършва на фона на приятна музика и трае общо около 40 минути. Изключително ефективна е при хронична умора, депресия и обща отпадналост. Отлично оръжие против ежедневния стрес и напрежение.

Втората процедура е:

ТРАНСДЕРМАЛНА МАГНЕЗИЕВА ТЕРАПИЯ С УЛТРАЗВУК НА ВРАТА И РАМЕНЕТЕ /ЯКА/

Още преди много години е бил известен терапевтичният ефект на магнезиевия хлорид / магнезиево олио и магнезиев гел/ при много заболявания. Не е тайна, че хранителните продукти днес съдържат твърде малко магнезий и че този недостиг трябва да бъде компенсиран по някакъв начин, тъй като много от здравословните проблеми на хората се оказват свързани с дефицит на магнезий. Магнезиевият гел е най-доброто средство за локално приложение и трансдермална терапия, която представлява втриване и усвояване на вещество чрез кожата. Процедурата се извършва посредством ултразвуково втриване на магнезиев гел в областта на врата, раменете и горната част на гърба и се прилага при: болки в областта на гърба и шийните прешлени, омеоартрит, остеопороза, хронична умора, отслабване на имунната система, проблеми с кръвното налягане, отслабване на паметта, атеросклероза, диабет и диабетна полиневропатия, мускулни крампи, екзема, псориазис, брадавици, кокоши трън, спортни травми, апатия, депресия и нервност. Извършването на процедурата с ултразвуков апарат гарантира най-ефективно и бързо усвоянане на лекаствения медикамент на клетъчно ниво. Този метод се нарича „фонофореза“, т.е. вкарване на лекарството посредством ултразвук, за да достигне до дермата и по кръвен път да се разнесе до съответния орган. Ултразвуковата терапия е безвредна и безболезнена – усеща се само леко затопляне ва кожата с последващ обезболяващ ефект.
Препоръчват се 10 процедури за максимален терапевтичен ефект.

Представям ви и третата процедура:

Процедура за лечение на мигрена

Една процедура продължава 40 минути и включва две техники:
– 25 минутен лечебен точков масаж на стъпалата / плантарна рефлексология/ в определени зони, отговарящи на главния мозък и нервната система;
– 15 минутен масаж на лицето с топли вулканични камъни /хот-стоун терапия/ отново в определени точки по лицето. Тук благотворното действие се постига чрез поставяне на избрани лавови вулканични камъни, загряти до 50 градуса, върху биологично активните точки, разположени по лицето и отговарящи на определени рефлексни области на нервната система и мозъка. След лек масаж камъните постепенно изстиват и тогава се заменят с нови. Лицето предварително се масажира със специално олио с екстракт от сандалово дърво.
Повече за мигрената:
Тя е хронично заболяване, което се характеризира с умерено до силно пулсиращо главоболие, най-често срещано при жените. Думата мигрена произлиза от гръцката “ хемикрания“, което означава болка в едната страна на главата и се отключва при хормонални промени, стрес, проблеми в храносмилането, резки промени в атмосферното налягане и в навиците за сън, прекомерна употреба на алкохол и тютюнопушене, бляскава или трепкаща светлина и други и се основава на генетична предразположеност.
Препоръчват се най-малко 7 процедури за успокояване на болковия синдром.