Йонофореза & вибромасаж

Йонофореза и вибромасаж

Йонофорезата представлява терапия чрез апаратурно въздействие върху кожата, което съчетава действието на постоянен ток с това на вкараното лечебно средство. Това е процедура, при която става възможно проникването в дълбочина на терапевтичния агент чрез лек галваничен ток.

Йонофорезата или галванотерапията се прилага при различни заболявания на опорно-двигателната система на човека като: артрит, артроза, болки в мускулите, ставите и гърба и други.

Тази терапия намира приложение и в естетическата медицина, като се използва при антицелулитни програми и други козметични процедури.

 

Вибромасажът освен широкото си приложение най-вече при отслабващите терапии, се използва и като допълнителен към ръчния масаж в случаите, когато не може да се достигнат биологично-активните акупунктурни точки в някои части на тялото, а също така и като допълнение към електростимулацията и провеждането на електро-акупунктура.

Този масаж има много ефекти: действа успокояващо или възбуждащо върху нервната система в зависимост от степента и вида на заболяването, предотвратява следоперационни сраствания, подобрява функционирането на периферните нервни рецептори, като се активира и стимулира секреторната дейност на мастните и потните жлези на кожата, оттам идва „изгарянето” на излишните мазнини и отслабващият ефект на този масаж, освен това интензифицира кръвообращението и циркулацията на лимфата.